سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ایده های نوین
 

بازدید امروز: 231
بازدید دیروز: 34
کل بازدیدها: 748117

رسانه ملی، همچنان بی‌رقیب!

فرهنگ > تلویزیون  - شهرام زعفرانلو


مدتی است منتقدین و صاحب‌نظران عرصه رسانه‌ها، به نقد شبکه فارسی‌وان مشغولند و داد و فغان سر می‌دهند که چه نشسته‌اید که فرهنگ و ارزشهایمان توسط اجانب و عمله استکبار در زر ورق سریال‌های مبتذل شبکه ماهواره‌ای فارسی‌وان به تاراج رفت. عده‌ای هم به صدا و سیمای وطنی و رسانه‌ی ملی خرده می‌گیرند که چرا یارای رقابت با اینگونه رسانه‌های بیگانه را ندارد.
اگر نگاه‌مان را به عوامل و عرصه‌ رسانه‌های داخلی به خصوص رادیو و تلویزیون کشورمان معطوف کنیم، نتایج متفاوت‌تری در رویارویی با رسانه‌های ماهواره‌ای، عایدمان خواهد شد.

1. صدا و سیمای ایران یک رسانه‌ کاملاً حکومتی است. بار مسئولیت رسانه‌ صوتی و تصویری بیش از هفتاد میلیون ایرانی با گوناگونی فرهنگی و قومیتی بر دوش این رسانه سنگینی می‌کند. به همین خاطر این رسانه، رسانه‌ای حداکثری است و مدعی پاسخگویی به همه احتیاجات رادیو، تلویزیونی ایرانیان است.
تجربه جوامع توسعه‌یافته نشان از کارآمدی حداقلی از مسئولیت‌های حداکثری دارد. بنابراین واگذاری قسمتی از تکالیف به بخش خصوصی، از راهکارهای برون‌رفت از انباشت و تراکم مسئولیت‌های ریز و درشت است.

2. نبود رقبای داخلی برای رسانه ملی، آسودگی خاطر، به همراه کرختی و تنبلی را در تولید محصولات کیفی به دنبال داشته و دارد. در رقابت و مسابقه رسانه‌ای تک‌نفره، جام پیروزی همیشه در دستان مدیران صدا و سیما می‌درخشد! ایشان در مواجهه با مطالبات متعدد و به حق مردم، تنها پاسخ قانع‌کننده‌شان، «این است و جز این نیست» می‌باشد.

3. در برابر اعتراض دلسوزان نسبت به گسترش مصرف محصولات شبکه‌های تلویزیون ماهواره‌ای می‌توان معترضین را صرفاً با برچسب‌زدن به مصرف کنندگان تولیدات ماهواره‌ای به عنوان منحرفین اخلاقی، قانع کرد. اتهام صهیونیستی بودن و تغذیه مالی و حمایتی از سرویس‌های اطلاعاتی نیز بر پیشانی صاحبان این شبکه‌ها پیش‌فرضی است که نیاز به اثبات ندارد.

4. زمانی که مدیران تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز فرهنگی در اندیشه ایجاد رقبای جدی با برنامه‌ریزی حساب‌شده نباشند، انگیزه‌ بیگانگان را برای راه‌اندازی شبکه‌های تلویزیونی رقیب برای پاسخ‌گویی به احتیاجات رسانه‌ای مخاطب ایرانی را بر‌می‌انگیزد.
5. در سایر عرصه‌های رسانه‌ای مانند مطبوعات و کتاب، رقابت بخش خصوصی با دولتی، تنوع و رونق بازار را افزایش داده و لاجرم بخش دولتی را برای جذب مخاطب بیشتر به زحمت و فراست وامی‌دارد.

6. نگاه مسئولین صداو سیما به بررسی‌ها و نقدهای موجود در مطبوعات و اینترنت، بی‌شباهت به نگاه عاقل اندر سفیه نیست. انگار نه انگار که بخش مهمی از انتقادات برای ارتقای کیفیت و گسترش کمی تولیدات صدا و سیما، می تواند راهگشا باشد.
متاسفانه در بسیاری از موارد، عکس‌العمل‌های متناقض و از سر عناد از سوی مسئولان رسانه‌ا ملی، منجر به افزایش هزینه‌های مضاعف بر هزینه‌های به هدر رفته گذشته می‌شود. دادن جوایز و ساخت برنامه‌های سپاسگزاری از تولیدات نقد شده، از نتایج اینگونه عکس العمل‌هاست.

7. نظارت صددرصدی و اغلب سیاسی بر محصولات یک رسانه‌ کاملاً دولتی، تهیه‌کنندگان را از بسیاری خلاقیت‌ها و آفرینش‌های هنری بازداشته و تنها به ساخت آثار کارمندی و رفع تکالیف اداری سوق می دهد. معلولی مانند خودسانسوری، از آفت‌های رایج رسانه‌های دولتی فرمایشی است.

8. در صدا و سیمای ایران، شبکه‌های تلویزیونی، که همگی تحت مدیریتی واحد هستند، آنچنان تفاوتی در تولید و پخش برنامه‌ها از خود بروز نمی‌دهند. انگار مشقی اجباری است که از روی هم کپی شده است. زیرا کارمندان حقوق‌بگیر و رسمی تلویزیون در استودیوهای شبکه‌های مختلف تلویزیون، حتی شبکه‌های برون‌مرزی، در آمد و شدند و بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی یکسان، حتی در نحوه‌ اجرای برنامه‌ها دچار سری‌دوز‌ی‌های یکنواختی هستند که اغلب با خوسانسوری مفرط، مخاطبان را گریزپا کرده و احساس دلزدگی را تشدید می‌کنند.

9. در طول دهه‌های 60 و 70، انتشار مکتوبات تئوریک در زمینه‌ آثار هنری و فرهنگی از سوی انتشارات سروش، متعلق به صداو سیما، در بین اهل اندیشه و نظر، زبانزد و مورد وثوق بوده است. اما عدم رجوع و مطالعه‌ این دست از آثار، از سوی متولیان تولید محصولات رسانه‌ای؛ و در حالت خوش‌بینانه ناتوانی در اقتباس و بهره‌گیری از آن، همیشه باعث تاسف و شگفتی منتقدین و صاحب‌نظران را به دنبال داشته است.

10. نبود نهادها و مراکز واسطه میان مردم و رسانه‌های دولتی، هرگونه تعامل، ارزیابی و سنجش و به تبع آن انتقال خواسته‌های مخاطبان از برنامه‌های صداوسیما را منتفی کرده و تنها به لطف و مرحمت سایر بخش‌های رسانه، از جمله مرکز سنجش افکار سازمان، وظیفه فوق مورد توجه قرار می‌گیرد، که آن هم نباید خارج از ابلاغیه‌ها و سیاست‌های دیکته شده، پا را فراتر گذاشته و به طور قطع، مذاق و سلیقه مدیران صدا و سیما را مدنظر قرار دهد.

11. ساخت گیرنده‌های دیجیتالی سفارشی برای جایگزین شدن و مقابله با رسیورهای ماهواره‌ای آن هم با قیمتی گران‌تر و محدودیت فنی در دریافت شبکه‌ها، هر چند اقدامی است قابل توجه اما دیرهنگام؛ ولی در پس آن نگاهی کاسبکارانه به جای نگاهی فرهنگی مستتر است که حتی قادر به رقابت با همتای چینی خود نیز نیست.

12. عدم انعطاف‌پذیری در مدیریت فرهنگی صدا و سیما، همراهی و همگامی متولیان آن را با مردم و مخاطبین دچار اختلال و روزمرگی سطحی می‌کند. مردم ایران در دنیای مواج و پرتلاطم امروز، آرزوها و انگیزه‌های نوینی را تجربه می‌کنند. عدم درک این موقعیت، ناتوانی در پاسخگویی صحیح فرهنگی را شکل می‌دهد که در آینده آنچنان سنخیتی با پیشینه و آرمان‌های تعیین‌شده نخواهد داشت.



نوشته شده در تاریخ سه شنبه 89/3/25 توسط بهروزجلفایی

انتقاد رئیس دیوان عدالت اداری از اظهارات رئیس جمهور در مورد حجاب

سیاست > چهره ها  - حجت الاسلام محمدجعفر منتظری با انتقاد از شرایط بدفرهنگی، بدحجابی و بی بند و باری در جامعه گفت: انتظار نداشتیم کسی که سوگند یاد کرده که از ارزشهای اسلامی پاسداری کند مطالبی بگوید که دشمنان و هنجار شکنان از آن سوء استفاده کنند.


به گزارش مهر رئیس دیوان عدالت اداری  افزود: در زمانی که تمامی علما و مراجع به شرایط بد فرهنگی حاکم و بدحجابی و بی­بند و باری به وجود آمده در جامعه اعتراض دارند و در حالی­ که متدینین و مردم حزب­الله در شهرهای مختلف با راهپیمایی و سردادن شعار از مسئولان امر خواستار مقابله با بدحجابی و اصلاح امور هستند و در مقطعی که یک ایرانی سرسپرده کتابی تحت عنوان «نه روسری نه تو سری مملکت دوست پسری» می نویسد ، آقای رئیس جمهور در مصاحبه زنده و در رسانه ملی مطلبی بگوید که زیبنده رئیس جمهور ایران نیست.

وی گفت : کسی که امسال را سال فرهنگ نام­گذاری کرده و در برابر قرآن در مجلس شورای اسلامی سوگند یاد کرده است که پاسدار اسلام و شریعت مقدس و احکام نورانی آن باشد نباید مطالبی را بگوید که برخی از دشمنان و هنجارشکنان از آن سوء استفاده کنند.

منتظری تصریح کرد: ما نباید حربه به دست کسانی بدهیم که شاهدیم در برابر اجرای احکام الهی موضع­گیری می­کنند و کتاب ننگین منتشر و تلاش می­کنند اینگونه فرهنگها را القاء کنند.

وی اظهار داشت: نمی­خواهم بگویم اگر عمل یک مأمور و یا یک روشی در برخورد با هنجارشکنان اشکال دارد ما اشکال را برطرف نکنیم، اشکال را برطرف کنیم. اما نقد ما این است که چرا باید ایشان مطالبی را بگوید که به طور قطع در معارف اسلامی نیست. می­گویند بعضی از مردم از باب امر به معروف ورود پیدا می­کنند و بعضی از کارها را انجام می­دهند بعد می­گویند معروف آن چیزی است که عرف مردم آن را معروف بداند!

منتظری گفت: معروف این نیست که عرف جامعه یک امری را معروف بداند. معروف آن است که خدا آن را بعنوان معروف معرفی کرده است، معروف آن است که شریعت مقدس اسلام آن را بعنوان معروف معرفی نموده است. اگر فرض کنیم جامعه یک روز منکر اسلامی را معروف تلقی کند کمااینکه در غرب اینگونه است آیا این دیگر معروف می شود؟ این چه حرفی است که در قالب هیچ یک از موازین شرعی نمی گنجد و بعد در یک رسانه عمومی مطرح می شود. همین امروز صبح خانمی را دیدم پشت فرمان نشسته روسری اش را انداخته، چه کسی مسئول این وضعیت است؟ چه کسی وظیفه دارد که سبقه­ی اسلامی را بر جامعه حاکم کند ؟

وی تاکید کرد: ما آیات متعددی که در باب حجاب و نحوه معاشرت زن و مرد - نگاه کردن چه جوری باشد، برخوردها چگونه باشد، داریم اینها برای چه محیطی است؟ آیا در نظام اسلامی مسئولان امر وظیفه ندارند که شرایط را به گونه ای فراهم کنند که این هنجار شکنیها به حداقل برسد چرا بعضی به خود اجازه می دهند یک روز در جایگاه شورای نگهبان بنشینند و قوانین را خلاف قانون اساسی معرفی کنند و یک روز به جای فقها بنشینند و فتوی بدهند.

منتظری تصریح کرد: امیر المومنین(ع) فرمودند رحم الله من عرف قدره، هر کس در حد و اندازه خودش حرف بزند و حرکت بکند. قطعاً و مسلماً این حرفها موجب می شود عده­ای از دلسوزها، عده­ای از فقها، عده­ای از علماء، عده­ای از مسئولین امر بیایند و برخورد نمایند و مجدداً این مسئله خدای ناکرده موجب تنشی بشود. این چه کاری است و این چه جور حرف­زدنی است که انسان گونه­ای حرف بزند و کاری بکند که باعث این گونه تنشها در جامعه بشود. امیدواریم که انشاءا... شاهد تکرار اینگونه مسائل نباشیم.



نوشته شده در تاریخ سه شنبه 89/3/25 توسط بهروزجلفایی

به بیت آیت الله نوری همدانی حمله نشده، فقط یک آتش سوزی کوچک بوده

سیاست  - سایت فرارو نوشت:

روز گذشته خبرگزاری برنا خبری با عنوان حمله و به آتش کشیده شدن بیت آیت‌الله نوری همدانی منتشر کرد که موجی از نگرانی در بین برخی از کاربران "فرارو" ایجاد کرد، از این رو طی تماسی با دفتر این مرجع تقلید ماجرا را جویا شدیم.

دفتر آیت‌الله نوری همدانی در پاسخ به آن‌که ماجرای حمله به بیت این مرجع تقلید چه بوده است؟ گفت: «به آن معنا حمله‌ای در کار نبوده است ولی پرتاب ماده محترقه موجب آتش‌سوزی مختصری شده است.»



نوشته شده در تاریخ سه شنبه 89/3/25 توسط بهروزجلفایی

امام جمعه موقت تهران:

از رای خودبه احمدی نژادپشیمان نیستم ،اما ایشان درمصاحبه اخیر،مقابله بابدحجابی راتحقیر کرد

سیاست > چهره ها  - عضو مجلس خبرگان با اشاره به سخنان چند روز پیش احمدی نژاد از تلویزیون گفت: در این مصاحبه بیش از آن‌که، هنجارشکنان و بدحجابان محکوم شوند، کسانی که در مقابل این جریان فساد ایستادند محکوم شدند.

 سیداحمد خاتمی اظهار کرد: مصاحبه تلویزیونی جناب رییس‌جمهور محورهای ارزشمند و ستودنی داشت، مانند تلاش دولت برای تحکیم بنیان خانواده، مصوبه‌ دولت مبنی بر این‌که کارمندان زن می‌توانند کار خود در منزل انجام دهند، انگیزه دولت برای مقابله با کسانی که سازماندهی شده بر گسترش فساد می‌پردازند، این‌ها برخی محورهای ستودنی مصاحبه ایشان بود.

ادامه سخنان امام جمعه موقت تهران که با ایسنا گفت و گو کرد را در ادامه می خوانید:

·        اینجانب در انتخابات ریاست جمهوری تمایل به انتخاب جناب احمد‌ی‌نژاد داشتم و اگر باز هم این امر تکرار شود و رقابت همان رقابت باشد رای من همان خواهد بود و از رای خود هم پشیمان نیستم. بنابراین از موضع یک ارادتمند جناب رییس‌جمهور و علاقه‌مند به موفقیت ایشان و با توجه به این‌که در یکی از سخنرانی‌هایش گفت که رییس‌جمهور را هم نقد کنید، چند جمله عرض می‌کنم.

·        خود ‌آقای رییس‌جمهور در این مصاحبه گفتند که بحث برتر ما در دنیا، بحث فرهنگی است و مبنای مباحثات دنیا در بعد فرهنگ ایران است. این سخن درستی است، باید بگویم از ابعاد برجسته این فرهنگ ـ که هم اسلامی و هم ایرانی است ـ پوشش بانوان است. واقعیات تاریخی می‌گوید که بانوان ایرانی حتی قبل از اسلام هم پوشش داشتند و بر این اساس دغدغه فرهنگی اقتضاء می‌کند که در عرصه عفاف و حجاب جامعه دغدغه بیشتری داشته باشید.

·        شخص رییس‌جمهور را فردی متدین و اصیل می‌دانم که سخت دغدغه اجرای احکام اسلام را دارد. رییس‌جمهور تحلیلی در بحث حجاب دارد که باید کمی در آن تامل کند.

·        بنده عرض می کنم که ‌امروز عفاف و حجاب قطعا تبدیل به معروف شده و اکثریت بانوان متدین ما آن را به عنوان یک هنجار پذیرفته‌اند. سخن این است که این معروف مورد تهاجم قرار گرفته است، تهاجمی ساماندهی شده که ریشه در تهاجم رضاخانی دارد و با همان فرهنگ با حجاب مبارزه می‌شود.

·        اینجاست که پاسداری از ارزش عفاف انگیزه جدی را برای مقابله با هنجارشکنان می‌طلبد. سخن این است که احساس خطر شود و آقای رییس‌جمهور و همکاران‌شان باور کنند این افزایش فزاینده بدحجای و بعضا بی‌حجابی یک خطر بزرگ برای فرهنگ و عفاف جامعه و امنیت اخلاقی جامعه است و به دنبال احساس این خطر هم کار فرهنگی گسترده و هم کار اجرایی صورت بگیرد.

·        این فرمایشات رییس‌جمهور برای من سخن تازه‌ای نبود. بنده در طول این پنج سال دو دیدار خصوصی با ایشان داشتم که همین سخنان را فرمود. بنده نیز عرض کردم نسخه امام صادق(ع) برای مقابله با همه مفاسد از جمله بدحجابی و بی‌حجابی آن است که همزمان کار فرهنگی و کار اجرایی صورت بگیرد و به نظر من بهترین کار اجرایی، اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و طرح عفاف و حجاب است که 312 مااده دارد و برای 25 نهاد دولتی و غیردولتی وظیفه تعیین کرده است و اگر این مصوبه هنوز به صورت قانون در نیامده از نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‌خواهم که این مصوبه را به صورت قانون دربیاورند؛ بنابراین سخن این است که باور کنید که گسترش فزاینده بدحجابی و بی‌حجابی بستر انحرافات دیگر است.

·        برخوردها با این مساله باید برخوردهای متناسب باشد. با استفاده از آموزه‌های دینی می‌گویم که هرگونه برخورد نامناسب که از چارچوب موازین شرع و قانون خارج باشد، منکر است. همان‌گونه که بدحجابی منکر است، برخورد غیرقانونی و نامناسب نیز منکر است.

·        جناب رییس‌جمهور در این مصاحبه از موج مقدسی که به حمایت از حجاب و عفاف برخاسته نه تنها تجلیل نکردند، بلکه تحقیر کردند. این تعبیر که در هر دوره‌ای هرچند ماه می‌خواهند، جنجالی در کشور برپا کنند و برخورد کنند، این تحقیر این موج مقدس است. آقای رییس‌جمهور محترم می‌دانند که جلودار این موج مراجع عالیقدر تقلید، ائمه محترم جمعه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و قاطبه متدینین هستند. این راهپیمایی‌هایی که در کشور در حمایت از حجاب شد، اکثرا شرکت کنندگان آن همان‌ها بودند که به آقای احمدی‌نژاد رای دادند.انتظار این رای دهندگان این است که آقای رییس‌جمهور نیز دغدغه‌ آن‌ها را داشته باشد.

·        در این مصاحبه بیش از آن‌که، هنجارشکنان و بدحجابان محکوم شوند، کسانی که در مقابل این جریان فساد ایستادند محکوم شدند؛ بنابراین انتظار از رییس‌جمهور این بوده و هست که این نقیصه را جبران کنند. کیست که بدحجابی‌ها را به عنوان خطر نداند؟

·        این تعبیر که کسی بگوید بعضی‌ها از این‌که یک تار موی زن پیدا باشد، احساس خطر می‌کنند، این چه سخنی است؟ آیا آن‌چه در جامعه می‌گذرد یک تار موی زن است، یا بدحجابی مقدمه‌ بی‌حجابی است؟ رفتار هنجارشکنانه آن‌چنانی را پیدا بودن یک تار موی زن نامیدن این در حقیقت تحقیر حرکت مقدس حجاب است.

·        در خطبه‌ها گفتم که این بدحجابی‌ها امنیت اجتماعی، امنیت اخلاقی و امنیت خانوادگی خانواده‌ها را تهدید می‌کند. رییس محترم جمهور که می‌گویند تلاش در تحکیم بنیان خانواده دارند، بدانند درصد بسیاری از طلاق‌ها معلول بی‌حجابی‌ها و بدحجابی‌هاست؛ بنابراین آن تلاش مقدس می‌طلبد که انگیزه‌ جدی‌تری در رابطه با مقابله با بدحجابی و بی‌حجابی وجود داشته باشد.

·        برخورد فقط به معنای برخورد فیزیکی نیست. آقای رییس‌جمهور که در عرصه‌های مختلف خدمات فراوانی داشته‌اند و از برخی برخوردها انتقاد می‌کنند، چه طرحی دارند؟ در طول این 5 سال ریاست جمهوری چه طرحی در رابطه با حجاب عرضه کرده‌اند و چه اقدامات عملی برای مقابله با بدحجابی داشته است؟ یکی از اصول اولیه قانون اساسی ـ که اصلی اساسی است ـ می‌بینید که تاکید ویژه‌ای بر مساله عفاف و پاکی جامعه شده است. در اصل سوم قانون اساسی نیز می‌خوانیم که دولت جمهوری اسلامی ایران برای نیل به اهداف مذکور موظف است. در اصل سوم آمده است که دولت همه امکانات خود را برای ایجاد محیط مناسب برای رشد فضایل اخلاقی بر اساس ایمان و تقوا و مبارزه با کلیه‌ مظاهر فساد و تباهی باید به کار ببرد. در واقع این اصل دولت را موظف کرده است. بنابراین از آقای رییس‌جمهور می‌پرسم به ملت گزارش دهد که برای مبارزه با کلیه مظاهر فساد و تباهی چه طرحی داشته و چه اقدامات عملی انجام داده است؟

·        منکر برخی اقدامات مفید در عرصه‌های فرهنگی از سوی رییس‌جمهور نیستم. اما می‌پرسم برای مقابله با مفسده عظیم بدحجابی و بی‌حجابی چه طرحی عرضه کرده و چه اقداماتی داشته‌اند؟

·        منکر خدمات فراوان دولت محترم در عرصه‌های مختلف نیستم.از جناب رییس‌جمهور می‌خواهم که در این عرصه جدی‌تر و با انگیزه بیشتر وارد شود. در مجموع به عنوان طلبه‌ای که با مردم سر و کار دارم می‌بینم که بسیاری از متدینین از این بخش مصاحبه رنجیده‌اند و امیدوارم رییس‌جمهور محترم در اولین مصاحبه‌هایی که می‌کند این رنجیدگی را جبران نماید و انگیزه‌ محکم خود را برای مقابله با بدحجابی و بی‌حجابی به صراحت ابراز و در این موج مقدس، ایشان هم همراهی کند. برادرانه به رییس‌جمهور محترم می‌گویم که خطر تساهل و تسامح فرهنگی کمتر از تساهل و تسامح سیاسی نیست.



نوشته شده در تاریخ سه شنبه 89/3/25 توسط بهروزجلفایی

 

بهتاش فریبا مربی استقلال شد

ورزش > فوتبال داخلی  - بهتاش فریبا دستیار پرویز مظلومی در استقلال شد.


به دنبال انتخاب پرویز مظلومی به عنوان سرمربی استقلال گزینه‌هایی برای مربی‌گری این تیم مطرح شده بودند که امروز بهتاش فریبا بازیکن اسبق استقلال به عنوان دستیار پرویز مظلومی انتخاب شد.

مظلومی پیش از این از نامجو مطلق به عنوان گزینه اول دستیاری خود نام برده بود که با مخالفت وی روبه‌رو شده بود.

 بهتاش فریبا مربی استقلال شد



نوشته شده در تاریخ سه شنبه 89/3/25 توسط بهروزجلفایی

 

حاضرم با رئیس‎جمهور مناظره کنم

سیاست  - محمدتقی رهبر*

 به عنوان سخنگوی مجمع روحانیون مجلس در تمامی دیدارهایی که با پنج تن از علما و  مراجع بزرگ قم داشتم، نسبت به رواج بی‎بندوباری در امر حجاب و بی‎توجهی به طرح عفاف و حجاب در جامعه صحبت کرده و دغدغه‎های را با انها در میان گذاشتم. دغدغه‎هایی که با مواضع این مراجع همخوان بود و با موضع اخیر رئیس دولت، نا‌هم‎خوان! 

نباید فراموش کنیم که طرح «عفاف و حجاب» مصوبه‎ای از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی است که مقام معظم رهبری از آن حمایت کرده و دستور اکید به اجرای آن داده‌اند. طرحی که تمامی علما و مراجع نیز خواستار اجرای آن هستند و نمایندگان مجلس هم علاوه بر تاکید بر اجرای آن در قالب نامه‎ای به رئیس‎جمهور هم اجرای موکد آن را خواستار شدند.خطیبان نماز جمعه هم در سراسر کشور بر این موضوع تاکید کردند و از مسئولان امر خواستند که این طرح مهم را به منصه اجرا بگذارند. نه تنها این مجموعه از مسئولان کشور که خود مردم نیز خواستار اجرای این قانون هستند. همان مردمی که به اقای احمدی‏نژاد رای دادند و در مقابل جریان فاته ایستادگی کرده و حماسه 9 دی را افریدند در راهپیمایی‏ها و تظاهراتشان بعد از برگزاری مناسک عبادی نمازجمعه خواستار اجرای طرح «عفاف و حجاب» شدند. چطور رئیس جمهور بعد از این همه تاکید یکباره می‏گویند که این طرح بی‎فایده است و یک مزاحمت ناموسی است؟ چرا ایشان سنجیده سخن نمی‏گویند و با مواضع نسنجیده‏شان چراغ سبز نشان می‏دهند به همان بی‎حجاب‎هایی که با کشف حجابشان در مجامع عمومی، دستبند سبز به دست می‏بندند و در خیابان‎ها خود نمایی می‎کنند؟

این سخنان از ایشان پذیرفته نیست و بیان آن از ناحیه ایشان به شدت غلط است. ما که خواهان اجرای طرح «عفاف و حجاب» هستیم، نمی‎گوییم که مجریان خدای ناکرده بروند و در مقام اجرای این قانون هتک حیثیت کنند! ما می‏گوییم که بر اساس موازین دینی و اسلامی‎مان، دولت باید به اجرای این قانون پرداخته و امر به معروف و نهی از منکر را در کشور نهادینه کند. البته ما هم تاکید داریم که اجرای این قانون باید با تکیه بر ابزارهای صحیح و در قالب‏های فرهنگی باشد. اعلام مالفت با این قانون به منزله اعلام مخالفت با موازین دینی‎ای همچون امر به معروف و نهی از منکر است که نارضایتی نمایندگان روحانی مجلس و علما و مراجع را به دنبال داشته است. این درخالی است که علما در تمامی دیدارهایشان با نمایندگان روحانی موکدا خواستار اجرای طرح عفاف و حجاب شده‎اند. از نگاه علما این وظیفه روحانیت است که در مقابل هرآنچه که خلاف دین است، ایستادگی کند.

ما در عین حفظ وحدت و انسجام خود با دولت، باید لزوم حفظ سلامت روانی و معنوی جامعه را نیز به آو متذکر شویم تا جامعه‎ای متناسب با آنچه که خدا و پیامبر از ما خواسته‎اند ترتیب دهیم. قطعا برای اجرای طرح عفاف و حجاب باید کار فرهنگی کرد که البته در متن این قانون نیز به این اصول فرهنگی اشاره شده است. تاکیداتی نظیر اینکه در مراکز دولتی، درمانی و رسانه‏ای چگونه به اجرای این قانون پرداخته شود در درون آن دیده شده و جای هیچ گلایه از نقص آن نیست. اگر دولت نمی‏تواند این قانون را ابتدا درون خود اجرای کند و دستگاههای دولتی را ملزم به اجرای آن نماید جای بسی تعجب است. اگر دولت نمی‏تواند تشکیلات حکومتی را پاکسازی کند پس برای اجرای این قانون چه می‎خواهد بکند؟ پی تکلیف اجرای فرمان الهی امر به معروف و نهی از منکر چه می‎شود؟ ممکن است در قالب اجرای این قانون برخوردهای بدی صورت گرفته باشد اما این بهانه نباید به عدم اجرای این قانون بیانجامد و اصل امر به معروف و نهی از منکر نادیده گرفته شده و زیر سوال برود.

از آنجا که نگاه رئیس جمهور نسبت به موضوع لزوم رعایت عفاف و حجاب در جامعه واقع‎بینانه نیست و ایشان به غلط در جایگاه یک کارشناس دینی نشسته و در حالی که اسلام شناس نیستند مواضع دینی اتخاذ می‏کنند، بنده از همین‎جا اعلام می‎کنم که آماده مناظره با ایشان هستم. اگر همه ما خفه شویم و سکوت کنیم نتیجه کار چه می‎شود؟ جز اینکه عده‎ای در ساحل دریاها برهنه خواهند شد و در دانشگاهها یزن و برقص راه خواهند انداخت؟ آنوقت پاسخ آقای احمدی‏نژاد به این بی بند و باری‎ها چه خواهد بود و چگونه می‎خواهد بساط آن را جمع کند؟

 *رئیس مجمع روحانیون مجلس

حاضرم با رئیس‎جمهور مناظره کنم



نوشته شده در تاریخ سه شنبه 89/3/25 توسط بهروزجلفایی

 

حاضرم با رئیس‎جمهور مناظره کنم

سیاست  - محمدتقی رهبر*

 به عنوان سخنگوی مجمع روحانیون مجلس در تمامی دیدارهایی که با پنج تن از علما و  مراجع بزرگ قم داشتم، نسبت به رواج بی‎بندوباری در امر حجاب و بی‎توجهی به طرح عفاف و حجاب در جامعه صحبت کرده و دغدغه‎های را با انها در میان گذاشتم. دغدغه‎هایی که با مواضع این مراجع همخوان بود و با موضع اخیر رئیس دولت، نا‌هم‎خوان! 

نباید فراموش کنیم که طرح «عفاف و حجاب» مصوبه‎ای از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی است که مقام معظم رهبری از آن حمایت کرده و دستور اکید به اجرای آن داده‌اند. طرحی که تمامی علما و مراجع نیز خواستار اجرای آن هستند و نمایندگان مجلس هم علاوه بر تاکید بر اجرای آن در قالب نامه‎ای به رئیس‎جمهور هم اجرای موکد آن را خواستار شدند.خطیبان نماز جمعه هم در سراسر کشور بر این موضوع تاکید کردند و از مسئولان امر خواستند که این طرح مهم را به منصه اجرا بگذارند. نه تنها این مجموعه از مسئولان کشور که خود مردم نیز خواستار اجرای این قانون هستند. همان مردمی که به اقای احمدی‏نژاد رای دادند و در مقابل جریان فاته ایستادگی کرده و حماسه 9 دی را افریدند در راهپیمایی‏ها و تظاهراتشان بعد از برگزاری مناسک عبادی نمازجمعه خواستار اجرای طرح «عفاف و حجاب» شدند. چطور رئیس جمهور بعد از این همه تاکید یکباره می‏گویند که این طرح بی‎فایده است و یک مزاحمت ناموسی است؟ چرا ایشان سنجیده سخن نمی‏گویند و با مواضع نسنجیده‏شان چراغ سبز نشان می‏دهند به همان بی‎حجاب‎هایی که با کشف حجابشان در مجامع عمومی، دستبند سبز به دست می‏بندند و در خیابان‎ها خود نمایی می‎کنند؟

این سخنان از ایشان پذیرفته نیست و بیان آن از ناحیه ایشان به شدت غلط است. ما که خواهان اجرای طرح «عفاف و حجاب» هستیم، نمی‎گوییم که مجریان خدای ناکرده بروند و در مقام اجرای این قانون هتک حیثیت کنند! ما می‏گوییم که بر اساس موازین دینی و اسلامی‎مان، دولت باید به اجرای این قانون پرداخته و امر به معروف و نهی از منکر را در کشور نهادینه کند. البته ما هم تاکید داریم که اجرای این قانون باید با تکیه بر ابزارهای صحیح و در قالب‏های فرهنگی باشد. اعلام مالفت با این قانون به منزله اعلام مخالفت با موازین دینی‎ای همچون امر به معروف و نهی از منکر است که نارضایتی نمایندگان روحانی مجلس و علما و مراجع را به دنبال داشته است. این درخالی است که علما در تمامی دیدارهایشان با نمایندگان روحانی موکدا خواستار اجرای طرح عفاف و حجاب شده‎اند. از نگاه علما این وظیفه روحانیت است که در مقابل هرآنچه که خلاف دین است، ایستادگی کند.

ما در عین حفظ وحدت و انسجام خود با دولت، باید لزوم حفظ سلامت روانی و معنوی جامعه را نیز به آو متذکر شویم تا جامعه‎ای متناسب با آنچه که خدا و پیامبر از ما خواسته‎اند ترتیب دهیم. قطعا برای اجرای طرح عفاف و حجاب باید کار فرهنگی کرد که البته در متن این قانون نیز به این اصول فرهنگی اشاره شده است. تاکیداتی نظیر اینکه در مراکز دولتی، درمانی و رسانه‏ای چگونه به اجرای این قانون پرداخته شود در درون آن دیده شده و جای هیچ گلایه از نقص آن نیست. اگر دولت نمی‏تواند این قانون را ابتدا درون خود اجرای کند و دستگاههای دولتی را ملزم به اجرای آن نماید جای بسی تعجب است. اگر دولت نمی‏تواند تشکیلات حکومتی را پاکسازی کند پس برای اجرای این قانون چه می‎خواهد بکند؟ پی تکلیف اجرای فرمان الهی امر به معروف و نهی از منکر چه می‎شود؟ ممکن است در قالب اجرای این قانون برخوردهای بدی صورت گرفته باشد اما این بهانه نباید به عدم اجرای این قانون بیانجامد و اصل امر به معروف و نهی از منکر نادیده گرفته شده و زیر سوال برود.

از آنجا که نگاه رئیس جمهور نسبت به موضوع لزوم رعایت عفاف و حجاب در جامعه واقع‎بینانه نیست و ایشان به غلط در جایگاه یک کارشناس دینی نشسته و در حالی که اسلام شناس نیستند مواضع دینی اتخاذ می‏کنند، بنده از همین‎جا اعلام می‎کنم که آماده مناظره با ایشان هستم. اگر همه ما خفه شویم و سکوت کنیم نتیجه کار چه می‎شود؟ جز اینکه عده‎ای در ساحل دریاها برهنه خواهند شد و در دانشگاهها یزن و برقص راه خواهند انداخت؟ آنوقت پاسخ آقای احمدی‏نژاد به این بی بند و باری‎ها چه خواهد بود و چگونه می‎خواهد بساط آن را جمع کند؟

 *رئیس مجمع روحانیون مجلس

حاضرم با رئیس‎جمهور مناظره کنم



نوشته شده در تاریخ سه شنبه 89/3/25 توسط بهروزجلفایی

افراد ناشناس شیشه‌های منزل آیت‌الله نوری‌همدانی را شکستند

سیاست > چهره ها  - سایت برنا نوشت:

بیت مرجع بزرگوار آیت الله نوری همدانی شب گذشته توسط فرد یا افرادی ناشناس مورد تعرض قرار گرفته و در آتش سوخت. این تعرض موجب شکسته شدن شیشه های منزل این مرجع بزرگ تقلید شده است.

این اقدام توسط فرد یا افرادی ناشناس انجام شده که از کوچه جنب بیت این مرجع تقلید با پرتاب یک ککتل مولوتوف به داخل منزل ایشان، موجب شکسته شدن شیشه های منزل ایشان و همچنین آتش سوزی در قسمتی از بیت این مرجع عالیقدر شده است.

گفته می شود این اقدام توسط گروه های منتسب به سران فتنه انجام شده است.



نوشته شده در تاریخ سه شنبه 89/3/25 توسط بهروزجلفایی


انتقاد آیت‌الله نوری‌همدانی ازسفررئیس‌جمهور به چین/ تلویزیون همه فعالیتهای فرهنگی رانقش برآب می کند

انتقاد آیت‌الله نوری‌همدانی ازسفررئیس‌جمهور به چین/ تلویزیون همه فعالیتهای فرهنگی رانقش برآب می کند<\/h2>
سیاست > چهره ها  - آیت الله حسین نوری همدانی بعداز ظهر دوشنبه در دیدار تعدادی از
نمایندگان روحانی مجلس اظهار داشت: چینی ها به تبعیت از آمریکاییها و
روسها علیه جمهوری اسلامی ایران رای منفی دادند و چرا مسئولان ما باید به
این کشور سفر کنند

به گزارش مهر، وی ادامه داد: آنها به جمهوری اسلامی دهن کجی کردند
و پیشنهاد ما در پیمان شانگهای را قبول نکردند از این رو سفر مسئولان کشور
ایران به چین اقدام مناسبی نبود.

نوری همدانی اضافه کرد: حتی کالاهایی که از کشور چین به ایران وارد می شود به اقتصاد کشور ما ضربه وارد می کند.

گفتنی است دکتر احمدی نژاد چند روز قبل به چین سفر کرد.

این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم انجام فعالیتهای
فرهنگی در زمینه گسترش عفاف و حجاب تاکید کرد و اظهار داشت: بنده در زمان
امام خمینی(ره) عرض کردم که وزارتخانه ای به این منظور باید ایجاد شود که
قدرت و بودجه لازم برای فعالیتهای اینچنینی داشته باشد ولی به لحاظ روی
دادن جنگ تحمیلی با وجود اینکه امام خمینی این مسئله را تصدیق کرده بودند
ولی فرصت ایجاد آن بوجود نیامد.

وی با بیان اینکه اصلاح فعالیتهای فرهنگی ابتدا در تلویزیون باید انجام
شود خاطرنشان کرد: تا زمانی که وضعیت برنامه های تلویزیونی این طور باشد
انتظار نداشته باشید جامعه درست شود.

نوری همدانی اضافه کرد: سرانجام مردم برنامه های تلویزیون را می بینند
و بسیاری از فیلمهای این رسانه تمام فعالیتهای فرهنگی را نقش بر آب و خنثی
می کند و نمی گذارد کار شما پیشرفت کند.

وی گفت: من کمتر پیش می آید که برنامه تلویزیون را نگاه کنم اما انسان
هر وقت که برنامه های تلویزیون را نگاه می کند بی حجابهایی عجیب و غریبی
دیده می شود.

این مرجع تقلید بر ضرورت اصلاح برنامه های فرهنگی عفاف و حجاب بویژه در
صدا وسیما تاکید کرد و یادآور شد: برنامه های فرهنگی باید با منطق و
استدلال به مخاطبان ارائه شود و البته در این زمینه باید با برخی برنامه
های ضد دینی مقابله شود.

وی تصریح کرد: فقها رهبران انقلاب هستند و در طول تاریخ پناهگاه مردم بوده و هستند.



نوشته شده در تاریخ سه شنبه 89/3/25 توسط بهروزجلفایی
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک
  • خرید اینترنتی | ماه موزیک