سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ایده های نوین
 

بازدید امروز: 28
بازدید دیروز: 43
کل بازدیدها: 750538

عجیب ترین میوه های دنیا


آیا تا حالا این میوه‌ های شگفت‌ انگیز را دیدید؟ میوه‌ های عجیب و غریب، بیشتر در  نواحی گرمسیری رشد می ‌کنند. میوه‌ هایی با‌ اشکال و طعم‌ های متفاوت با آن چه که ما تا به امروز می‌ شناختیم. کشورهایی مانند؛ تایلند، مالزی، فلیپین، تاهیتی، هنگ کنگ، سنگاپور، ویتنام، آفریقای جنوبی.... میزبانان اولیه این میوه‌ ها هستند.

میوه‌ هایی با شکل و شمایل عجیب، بوهای بد و تند، طعم‌ های تلخ و گزنده و قیمت‌ های بسیار بالا دارای فواید بسیار برای انسان و حیوانات هستند.

 

در اینجا به معرفی تعدادی از این میوه ‌ها می ‌پردازیم:

کارامبولا، میوه ستاره‌ای (Carambola)

کارامبول، ستاره میوه یا پنج انگشتی میوه ی ستاره‌ ای شکل و بومی فیلیپین ، اندونزی ، مالزی ، هند ، بنگلادش و سری لانکا است. این درخت و میوه آن در سراسر جنوب شرقی آسیا، اقیانوس آرام جنوبی و بخش‌هایی از شرق آسیا میوه محبوبی‌ست. این میوه توسط پرتغالی ها به مناطق مختلف برده شده است. این درخت هم‌اکنون در کاستاریکا ، پرو ، کلمبیا ، جامائیکا ، ترینیداد ، اکوادور ، گویان ، جمهوری دومینیکن ، پورتوریکو ، هاییتی و برزیل ، و در ایالات متحده ، در جنوب فلوریدا و هاوایی کشت می‌شود.

میوه های کوچک و شیرین مانند مرکبات هستند که طعم خوشمزه و تازه ‌ای دارند. میوه کاملا خوراکی‌ست. دارای پوستی کمی مومی، گوشت ترد، سفت و بسیار آبدار. باقت آن مشابه انگور است. مقایسه طعم این میوه دشوار است اما می ?وان آن را ترکیبی از سیب، گلابی و میواه‌های خانواده مرکبات دانست. میوه کال سفت، ترش و طعمی مانند سیب سبز دارد.


پی‌تایا، میوه اژدها (Pitaya)

پیتای یا اژدها میوه از میوه‌‌های بومی مکزیک ، آمریکای مرکزی و جنوبی امریک است که در حال حاضر در کشورهای شرق آسیا و جنوب شرق آسیایی مانند اندونزی (به خصوص در غرب جاوا) ، تایوان ، ویتنام ، تایلند ، فیلیپین ، سریلانکا ، مالزی ، و اخیر در بنگلادش، اوکیناوا ، هاوایی ، اسرائیل ، شمال استرالیا و جنوب چین کشت می‌شود.  میوه‌ ای از گونه ‌های مختلف کاکتوس که  تنها شب‌ ها شکوفه‌ به رنگ سفید می ‌دهد. به همین دلیل به آن "ملکه شب" هم می ‌گویند. اژدها میوه در دو رنگ رشد می کند. هر دو رنگ دارای دانه های خال دار کوچک سیاه و سفید هستند. رنگ سفید آن، کمی طعم ترش دارد و طعم رنگ قرمز آن  بسیار شیرین و مطلوب توصیف شده است... مانند خربزه یا کیوی با یک شیرینی ملایم.


  دوریان، میوه بدبو! (Durian)

دوریان میوه ای با بوی تند و قوی است! بعضی افراد بوی آن را زننده و بد می دانند. طعمی شبیه آواکادو دارد. با این وجود پُر فایده، خوشمزه و گران است. عنوان پادشاه میوه‌ ها را در جنوب و شرق آسیا به خود اختصاص داده است. این میوه از ارزش صادراتی بالایی برخوردار است. آبنبات ‌های آن هم در سوپر مارکت ‌ها موجود است.

جالبه بدونید که این میوه توسط حیوانات مختلفی مثل موش، سنجاب، گوزن، خوک، اورانگوتان، فیل و حتی ببر نیز خورده می‌شود.
این میوه می تواند به بزرگی 30 سانتی متر طول و 15 سانتی متر قطر رشد کند.

بوی بد این میوه باعث ممنوعیت ورود آن به برخی از هتل‌ها و وسایل نقلیه عمومی در جنوب شرقی آسیا شده است. شاید جمله زیر در توصیف بوی این میوه برای ممنوعیت ورود آن کافی باشه:
ویکی‌پدیا(Its odor is best described as pig-shit, turpentine and onions, garnished with a gym sock)


یانگ‌می، توت فرنگی چینی (Yangmei)


 

این میوه شیرین بومی آسیاست. این میوه که دارای مقدار زیادی ویتامین C است کروی با قطر 1.5 تا 2.5 سانتیمتر،‌به طور معمول قرمز رنگ با گوشتی به رنگ سطح(و یا تا حدودی سبکتر) می‌باشد. طعم گوشت ملس بوده و در مرکز میوه 1 بذر منفرد با قطری حدود نیمی از تمام میوه قرار دارد.


رمبوتان (Rambutan)

رمبوتان میوه ای است شیرین با پوست مودار، ضخیم و قرمز رنگ که گوشت آن سفید با یک هسته بزرگ در وسط آن است. این میوه بومی اندونزی ، فیلیپین ، سریلانکا ، مالزی  و جاهای دیگر در جنوب شرقی آسی است.. این میوه دارای خواص دارویی است. بومیان برای آن دستورات خاصی دارند.


 

جک فروت(Jackfruit)


جک فروت میوه ی بومی جنگل های پُر باران جنوب و جنوب شرقی آسیا است. کاشت این میوه به دلیل خواص آن به بسیاری از نقاط مانند؛ هند، جنوب شرق آسیا، مرکز و شرق آفریقا و فیلیپین گسترش یافته است.

این میوه، بزرگ ترین میوه ی درختی جهان شناخته شده است. پوستی بسیار ضخیم دارد و رسیده ی آن 36 کیلوگرم وزن و تا 90 سانتیمتر طول و 50 سانتیمتر قطر دارد. گوشت آن زرد یا نارنجی است. طعم شیرین و خوشمزه دارد.


 نونی یا توت هندی (Noni)


 

نونی که به عنوان توت هندی نیز شناخهه می‌شود میوه ‌ای است که در مناطق معتدل استوایی مانند تاهیتی رشد می ‌کند. پرندگان عاشق این میوه هستند. این میوه برای بیماری‌ های پوستی، درد، سرماخوردگی، فشار خون بال، افسردگی، ورم مفاصل، آسم، دیابت، سرطان و ... مفید است.


لیچی (Lychee)


لیچی میوه‌ ای است از مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری و بومی جنوب چین و آسیای جنوب شرقی مثل تایلند و ویتنام. در حال حاضر در بسیاری از نقاط جهان مثل ژاپن، شمال هند، آفریقای جنوبی و ایالات متحده آمریکا(هاوایی و فلوریدا) کشت می‌شود. این میوه طعم شیرینی دارد. شکل قلب و به رنگ قرمز یا صورتی است. بافت داخل پوست سفید و آب دار که دارای یک هسته سیاه است.

این میوه منبع غنی از ویتامین C، کلسیم، پتاسیم و فسفر است. این میوه برای درمان سرفه، زخم های گوارشی و استحکام بدن پیشنهاد می‌ شود.


منگوستین (Mangosteen) 

منگوستین منشاء اولیه ی این میوه ی ناشناخته است. عده‌ای بر این باورند که این درخت همیشه سبز گرمسیری متعلق به جزایر ساندا یا جنگل‌های مالایا است. این میوه به عنوان  " ملکه میوه هایی استوایی " شناخته شده است. گوشت این میوه سفید رنگ است و طعم شیرین و تند دارد.


کیوانوملون (kiwano melon) 

کیوانوملون یا خربزه شاخدار بومی آفریقا‌ست و در حال حاضر در کالیفرنیا، شیلی و استرالیا نیز دیده میشود. این میوه‌ ظاهری خشن، طعمی بین لیمو و موز دارد. در واقع از خانواده ی خیار است. تازه ی آن سالاد یا دسر را بسیار خوش طعم می‌ کند.


Buddha"s hand(دست بود)

بودا هندز یا دست بودا میوه‌ ی مرکباتی است. این میوه عجیب، غریب و غیر معمول ‌ترین میوه ی کشت شده در جهان است. همچنین از قدیمی ترین دانه‌ های مرکباتی در کشاورزی محسوب می‌ شود. دست بودا، میوه ‌ی بزرگ، سنگین با پوست ضخیم است که مانند دست بودا ظاهر می شود. جزء میوه‌ های شیرین است.

این میوه معطر بوده و چینی‌ها و ژاپنی‌ها برای معطر کردن اتاق از آن استفاده می کنند.


نکته ی جالب این است که برای دریافت اطلاعات از گوشه کنار این جهان ناشناخته، مانند، این میوه‌ های عجیب و غریب باید از رسانه های دیجیتال، دنیای اینترنت تشکر کرد. شاید اگر رسانه‌ های پیشرفته ی دیجیتال وجود نداشتند، ما هرگز از وجود چنین میوه ‌های عجیب و غریب در دنیا مطلع نمی‌ شدیم و حتی  تصاویر آن ها را هم نمی ‌توانستیم ببینیم.

 

ما این امکانات را مدیون نخبگان دنیای اینترنت هستیم. شاید روزی فرا برسد که بتوان از طریق همین رسانه‌ های دیجیتال طعم این میوه‌ های عجیب را هم چشید!

منابع:‌ تبیان، ویکیپدیا، برترین‌ها



نوشته شده در تاریخ یکشنبه 90/11/30 توسط بهروزجلفایی
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک
  • خرید اینترنتی | ماه موزیک